bezárás

Christian Jankowski

Helyezkedés a művészeti világban - Szeminárium, 2002

Video, 31'18"
A Galeria Klosterfelde (Berlin) tulajdona

Christian Jankowski (1968, Németország) multimedia művész, aki munkáiban a realitás, a fikció, a történetmesélés, az amatőrizmus és a professzionalizmus határait mossa egybe. A párbeszéd és a kommunikáció áll a performansz és a videó műfajait ötvöző precízen felépített és korreografált munkáinak központjában. Humorral fűszerezett videói a mindennapok és a művészeti világ sajátos kapcsolatát mutatják be.

A kiállításon bemutatott munkájában Christian Jankowski megkérte a lipcsei Hochschule für Grafik und Buchkunst diákjait, hogy fogalmazzák meg vágyaikat dialógus formájában, azzal kapcsolatban, hogy a jövőben, mint művészek, hogyan szeretnének élni. Az elképzelt párbeszédekhez a hallgatók a művészeti és kulturális élet prominens szereplőit választották partnerül, akik majd vágyaik megvalósításában segítségükre lehetnek.
A megírt szövegeket aztán a választott szakemberrel együtt eljátszották a kamera előtt. A videófilmben az egymást követő párbeszédek során különböző művésztípusok körvonalaznak.

Christian Jankowski

Christian Jankowski