bezárás

Levéltár

TÁJÉKOZTATÓ

Kedves Levéltári Kutatók! Szeptember elsejétől a levéltár kutatókat csak előzetes bejelentkezés és időpontegyeztetés alapján fogad. Kutatási igényüket a leveltar@mke.hu e-mail címre küldve jelezhetik.

Az egyetem szaklevéltárában elsősorban az intézmény történetére vonatkozó iratok találhatóak meg.  Ezek közül a legfontosabbak az egyetem mindenkori legfőbb döntéshozó testületeinek jegyzőkönyvei és iktatott iratai. Ezek az iratok nyújthatják a kutatók számára a legnagyobb segítséget a Magyar Képzőművészeti Egyetem jogelődjei történetének feltárásában. Az egyetem történetére vonatkozó ismereteket az egyetem évkönyvei alapján lehet tovább gyarapítani.

A személyekre (oktatókra és hallgatókra) vonatkozó információk után kutatók számára a korabeli anyakönyvek jelenthetnek nagy segítséget.

Az egyetem és jogelődjei egykori hallgatóiról egy egyszerű jegyzék elérhető az alábbi linken: http://www.mke.hu/about/hallgatoi_adatbazis.php.

Az iratállomány bővebb leírását repertóriumunkban találhatják meg, az alábbi linkekre kattintva:

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Levéltára Repertórium (1845) 1871-1996
Letölthető dokumentum (.pdf, 2.9 MB)

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Levéltára Az Igazgatói Iroda és a Rektori Hivatal iratai (1871-1949)
Letölthető dokumentum (.pdf, 5.81 MB)

Fond- és állagjegyzék
 
 

Elérhetőség:

leveltar@mke.hu
telefon: (36) (1) 666-2518

 

Másolat készíthető a Könyvtárban található másológép segítségével a következő díjszabással: A4 lap - 10 Ft, A3 lap - 20 Ft.

 


Kiss József Mihály - Felvételi ügyek a képzőművészeti felsőoktatás rendszerének példái alapján

Letölthető dokumentum (.pdf, 119.49 KB)