bezárás

Marjolijn Dijkman

Geography is a Flavour
2008. március 10 - 13.
Helyszín: Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay Terem és Budapest különböző helyszínei

Marjolijn Dijkman Rotterdamban élő képzőművész. Munkáit három gyűjtószóval jellemzi: interpretációk, intervenciók és kezdeményezések. Folyamatosan bővülő kép-archivumát (melyet az egyetem kiállítóterében is bemutatunk) három különböző rendezőelv szerint alakítja (gesztusok, referenciák és spakulációk). A fotókat azokon a helyeken készítette, ahol különböző intervenciókat hajtott végre. A folyamatos kutatás célja, hogy bepillantást nyerjünk a világ szerveződési struktúráiba. Projektjeinek nagy része a világ bármely pontján megvalósítható helyspecifikus installáció. 2005-ben Maarten Vanden Eynde-vel alapította meg kollaboratív projektjét (Enough Room for Space - ErforS), melynek 2007-től Martijn Hendricks is a tagja.
Munkáiról bővebben: http://www.marjolijndijkman.com/

Budapest egy fontos turisztikai desztináció, különösen a luxus hétvégék szempontjából.
Hogyan befolyásolják a budapesti városi életet a turisták? Milyen külső hatások érik a várost? A háromnapos workshop ideje alatt Marjolijn a városban épült / fellelhető különböző helyek földrajzi referenciáit vizsgálja a workshopon résztvevőkkel, valamint azt, hogy a turistaforgalom mennyiben befolyásolja a városképet és a város működését. A workshop alapja Marjolijn Dijkman (aki egy rövid időre érkezett turista) és a résztvevők (akik hosszabb ideje élnek a városban) közötti kialakult dialógus.
Ha a workshopra szeretnél jelentkezni, keress olyan fotót (fotókat), melyet turisztikai célokra használnak Budapest, illetve az ország promóciójára.
Hasonlíts ezt (ezeket) össze olyan képekkel, melyeket te használnál hasonló célra. Különbözne e az előzőtől, és, ha igen miben?

Nyílvános prezentáció (Marjolijn Dijkman és Inga Zimprich munkáiról beszél): 2008. március 10-én 17 órától a Bracsay Teremben

Mindenkit szeretettel várunk!