bezárás

Az Egyetem kiállítótermei

Barcsay Terem

cím: 1062 Budapest, Andrássy út 69.
nyitva tartás: mindennap 10-18 óra

Belépő díjakról az aktuális kiállítás oldalán található információ.

MKE, Barcsay Tere
MKE, Barcsay Tere MKE, Barcsay Tere MKE, Barcsay Tere MKE, Barcsay Tere MKE, Barcsay Tere MKE, Barcsay Tere
 

A Barcsay Teremnek fontos szerepe van az egyetem reprezentálásában. Az Andrássy út 69., a régi Műcsarnok épületeként évszázados kiállítási hagyományra tekinthet vissza, mely a magyar művészeti felsőoktatás egyetlen nagyméretű kiállítótereként kiemelkedő szerepet játszik magyar és nemzetközi viszonylatban is.

A Barcsay-terem programjainak tematikája a következő egységek mentén körvonalazható:

  • Diploma-kiállítások és egyetemi hallgatói pályázatok
  • A Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtárához tartozó egyedülálló gyűjtemény bemutatása, új kontextusban történő megismertetése
  • Az egyetem hazai és nemzetközi kulturális és oktatási intézetekkel kialakított kiváló kapcsolatainak köszönhetően - különböző rövid és hosszú távú programok, kortárs képzőművészeti kiállítások külföldi egyetemekkel, múzeumokkal, intézményekkel együttműködésben
  • Az egyetem oktatási koncepciójához kapcsolódóan magyar és külföldi mesterek munkájának bemutatása

Kiállítási koordinátor: Majsai Réka ( )

Aula

cím: 1062 Budapest, Andrássy út 69.
nyitva tartás: mindennap 10-18 óra

Az Egyetem kiállítótermei, AULA
Az Egyetem kiállítótermei, AULA Az Egyetem kiállítótermei, AULA Az Egyetem kiállítótermei, AULA Az Egyetem kiállítótermei, AULA Az Egyetem kiállítótermei, AULA Az Egyetem kiállítótermei, AULA
 

Az egyetem Aulája amellett, hogy a nagyszabású kiállítások esetében a Barcsay Teremhez kapcsolódik, az MKE Tanszékeinek bemutatkozási terepe. Itt találkozhatnak az érdeklődők a tanév során a kiemelkedő hallgatói munkákkal.

Parthenón-fríz terem

cím: Epreskert, 1063 Budapest, Kmety György u. 26-28.
nyitva tartás: hétköznap 10-18 óra, szombaton 10-13 óra

Az Egyetem kiállítótermei: PARTHENON-FRÍZ TEREM

Facebook: https://www.facebook.com/

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Epreskertjének végében található az ún. III-as épület, amely jelenleg nemcsak szobrászműtermeknek ad otthont, hanem néhány éve a Szobrász Tanszék kiállítótermével, a Parthenón-frízzel is rendelkezik. A kiállítótér célja, hogy olyan kiállítási lehetőséget hozzon a tanszék létre, ahol a hallgatók, a nálunk tanuló külföldiek, a már végzett hallgatók, és más művészek, többnyire szobrászok, egyaránt bemutatkozhatnak, aktuális munkáikkal. Ez egyrészt pedagógiai okból fontos, másrészt pedig hozzájárul ahhoz, hogy az egyetem a tanév alatt nyitottabb legyen a külvilág, és a látogatók számára.

Koordinátor: Szabó Ádám (szabo.adam@mke.hu)

 

Kondor Béla Galéria

cím: 1062 Budapest, Andrássy út 71., 1. emelet, folyosó (belépés az Andrássy út 69-en keresztül)
nyitva tartás: hétköznap 10-18 óra, szombaton 10-13 óra

 

Az Egyetem kiállítótermei: Kondor Béla Galéria A Kondor Béla Galéria 2005-ben a Grafika Tanszék kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy bemutassa, népszerűsítse és az egyetemi hallgatókkal megismertesse a kortárs hazai és nemzetközi grafikai irányzatokat. Adottságait tekintve, főként kamara kiállítások rendezésére alkalmas. Az éves programja nagy részét egyéni tárlatok alkotják, de csoportos, illetve gyűjteményes kiállításoknak is helyet biztosítunk. Kísérő programként az alkotókkal beszélgetéseket, prezentációkat szervezünk, valamint 2007-től itt adják át a Magyar Grafikáért Alapítvány "Az Év Grafikája" díját.

 

Labor

cím: 1053 Budapest, Képíró u. 6.
web: http://www.labor.c3.hu
Facebook: https://www.facebook.com/labor.bp?fref=ts)
e-mail:

 

Az egyetemi hallgatók intézményen kívüli bemutatkozásának egyik legfontosabb terepe a Labor Galéria, mely 2007 szeptemberében a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) és a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) együttműködésében jött létre az egykori Stúdió Galéria (Képíró utca 6.) terét használva. Az évente kiírt Labor pályázat egyik kiemelt célja, hogy a három intézmény tagjai és hallgatói között hatékonyabb szakmai kapcsolatok alakuljanak ki.

A Labor olyan platform, ahol együtt jelennek meg az együttműködő szervezetek célkitűzései:

  • a fiatal művészek pályakezdésének támogatása,
  • a kortárs művészet oktatásához kapcsolódó projektek
  • a művészeti közeg strukturális változásait elősegítő, vagy azokra reflektáló kísérletikezdeményezések,
  • a művészet, a tudomány és a technikai szféra kooperációja
  • nemzetközi együttműködések keretében megvalósuló események szervezése.

Galériabizottság 2016-2017:
Mucsi Emese (FKSE), Don Tamás (FKSE), Ősz-Varga Szabina (C3), Majsai Réka (MKE), Kovács Gyula (MMSZK), Hoffman Tamás Boldizsár (MMSZK), Szabó Andrea (MMSZK)