bezárás

Pfisztner Gábor előadása

Február 24-én, 14 órakor
Pfisztner Gábor: A fénykép médiumának kritikai értelmezése a kortárs fotóban című előadása.

 "Jeff Wall saját bevallása szerint azért szakított a konceptuális művészettel, mert úgy vélte, csak saját magára reflektál és referenciája is önmaga, miközben figyelmen kívül hagyja azt a világot, amelyben létezik. Ennek ellenére saját művészetében mindig fontos maradt az, amiként rákérdez a médiumra, amit használ, annak jelentésére és jelentőségére. Ez a kritikai reflexió az a mozzanat, amely felől az elmúlt három évtized legfontosabb történéseit érinteni fogjuk, és természetesen nemcsak Jeff Wall alkotói tevékenységén keresztül. Górcső alá vesszük, milyen módon jelenik meg más művészeknél is ez a "médiatudatos", reflexiós- önreflexiós gondolkodás, és milyen szerepet játszik ez a művek lehetséges értelmezésében a befogadó felől nézve."

Intermédia Tanszék
Budapest, Kmety György utca 27.

 Mindenki jöjjön el, akit a kortárs fotóművészet és elmélet érdekel, mert megfelelő szintű hallgatói részvétel, érdeklődés, visszajelzések esetén lehetővé válhat  az előadások folytatása, akár egy ilyen tematikájú kurzus indítása is!

Esemény

1956-os Forradalom és szabadságharc 63. évfordulója

A megemlékezés időpontja:
2018. október 22., kedd 15:00

2019. október 16.

Meghívó doktori védésre: Kiss Gabriella látványtervező művész

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Kiss Gabriella látványtervező művész doktori védésére
Dátum: 2019. október 28. hétfő 15h

2019. október 10.