bezárás

Pfisztner Gábor előadása

Február 24-én, 14 órakor
Pfisztner Gábor: A fénykép médiumának kritikai értelmezése a kortárs fotóban című előadása.

 "Jeff Wall saját bevallása szerint azért szakított a konceptuális művészettel, mert úgy vélte, csak saját magára reflektál és referenciája is önmaga, miközben figyelmen kívül hagyja azt a világot, amelyben létezik. Ennek ellenére saját művészetében mindig fontos maradt az, amiként rákérdez a médiumra, amit használ, annak jelentésére és jelentőségére. Ez a kritikai reflexió az a mozzanat, amely felől az elmúlt három évtized legfontosabb történéseit érinteni fogjuk, és természetesen nemcsak Jeff Wall alkotói tevékenységén keresztül. Górcső alá vesszük, milyen módon jelenik meg más művészeknél is ez a "médiatudatos", reflexiós- önreflexiós gondolkodás, és milyen szerepet játszik ez a művek lehetséges értelmezésében a befogadó felől nézve."

Intermédia Tanszék
Budapest, Kmety György utca 27.

 Mindenki jöjjön el, akit a kortárs fotóművészet és elmélet érdekel, mert megfelelő szintű hallgatói részvétel, érdeklődés, visszajelzések esetén lehetővé válhat  az előadások folytatása, akár egy ilyen tematikájú kurzus indítása is!

Esemény

KÖZLEMÉNY

A Magyar Képzőművészeti Egyetem arany, gyémánt, vas, rubin, illetve platina díszoklevelet adományozhat annak, aki 50, 60, 65, 70 vagy 80 éve szerezte meg az oklevelét a jogelőd intézményben, ...

2019. augusztus 07.