bezárás

MobilNet III. pályázat


Sajtóközlemény

Pályázat indul a Corvinus Egyetem, a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Képzőművészeti Egyetem, valamint a T-Mobile együttműködésében

A 2010/2011-es tanévben „Kreatív multimédiás alkalmazások széleskörűen használható megoldásai okostelefonokon” néven az okostelefonokhoz kapcsolódó pályázatot hirdet közösen három hazai egyetem és a T-Mobile. A három éve indult együttműködés során a partnerek a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói számára írnak ki rendszeresen pályázatot, amelynek mostani témája a diákok körében is népszerű okostelefon.

Az idei pályázat fő célja olyan konkrét, megvalósítható ötletek és megoldások inspirálása, amelyek az okostelefonok által kínált interface-ek és platformok kreatív alkalmazásait célozzák meg, és amely fejlesztések újszerűen egyedien és érdekesen segítik elő a mindennapi élet, a hétköznapok dolgainak intézését.

„Az okostelefonokban rendkívül nagy fantáziát, lehetőségeket látunk. Nemrégiben saját ügyfeleink körében végeztünk egy kutatást, amelynek célja az volt, hogy részletesebben is feltérképezzük az okostelefonok használatát. A kutatásból kiderül, hogy az egyre sokoldalúbb mobilok és a szélessávú mobilinternet-hozzáférés révén elterjedőben van és főként a fiatalabbak körében szinte természetessé válik az “online életmód” – mondta Király István, a T-Mobile márkáért felelős marketing vezérigazgató-helyettes.

Az egyéni pályázatok mellett az egyetemek hallgatói 2 vagy 3 fős vegyes, legalább két egyetem hallgatóit magában foglaló csapatokat alkotva is indulhatnak. Azok számára, akik az ötletüket másokkal közösen fejthetnék ki, de a többi egyetem hallgatóival nincs közvetlen kapcsolatuk, a szervezők online fórumot biztosítanak a csapattársak kiválasztására. A pályázatokban megfogalmazott ötletek lehetnek weboldalak, köztéri installációk, okostelefonokra készített alkalmazások, egyéb megoldások vagy ezek kombinációi is.

Az első helyezett 1,5 millió forintos pénzjutalmat, valamint 1 éves belföldi mobilinternet-használatot nyer, a második helyezett 1 millió forintot és 1 éves, szintén ingyenes belföldi mobilinternet-használattal, a harmadik helyezett pedig fél millió forinttal és 1 éves ingyenes belföldi mobilinternet-használattal lesz gazdagabb.

Információk és határidők:
A pályázatra november 10-éig lehet regisztrálni
a www.fepa.t-mobile.hu oldalon.
A pályamunkák leadási határideje pedig február 9-e.
A kiállítással egybekötött eredményhirdetésre előreláthatóan 2011 február végén kerül sor.

A pályázatokat a három egyetem által közösen kijelölt rangos szakmai zsűri bírálja el. A Corvinus Egyetemről Dr. Nemeslaki András, az egyetem Gazdálkodástudományi karának nemzetközi dékánhelyettese, a BME-n Dr. Charaf Hassan, egyetemi docens, a Képzőművészeti Egyetem esetén pedig prof. Kőnig Frigyes dr. habil, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora értékeli majd a pályázatokat. A T-Mobile-t Király István Marketing vezérigazgató-helyettes képviseli a zsűriben.

A T-Mobile-ról
A T-Mobile a Magyar Telekom mobilszolgáltatásainak márkája. A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja. További információk a www.t-mobile.hu weboldalon találhatók.


A korábbi évek pályázatai

MobilNet II. Pályázat 2008
MobilNet II. Kiállítás és díjátadó ünnepség
MobilNet I. Pályázat 2007
Mobilnet I. Kiállítás
MobilNet I. Díjátadó ünnepség

 

Oktatás

Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény tájékoztatója

2018. február és március folyamán új adatbázisok tesztelésére nyílik lehetőség az egyetem hálózatán belül

2018. február 20.

MKE felvételi előkészítő kurzusok 2017/2018 tanév II. félév

A Magyar Képzőművészeti Egyetem az egyetemi felvételi első fordulója előtti intenzív felvételi előkészítő kurzusokat hirdet a 2018. január 29-március 10. közötti időszakra.

2018. január 02.