bezárás

MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség

Meghívó

Ezúton szeretnénk meghívni Önt a T-Mobil és a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a Leövey Klára Gimnázium, a Fazekas Mihály Gimnázium és a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola együttműködésében meghírdetett Okostelefon Pályázat, illetve Okostelefon Junior Pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és a nyetes pályműveket bemutató kiállítás megnyitójára.

A díjátadó helye: Magyar Képzőművészeti Egyetem, Aula
(1062 Budapest, Andrássy út 69-71.)

Időpontja: 2011. március 18. (péntek), 14.00 óra

Az esemény házigazdái:
Prof. Kőnig Frigyes dr. habil DLA
Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora
Király István
Magyar Telekom, marketing vezérigazgató-helyettes

A díjakat átadják:
Dr. Nemeslaki András
E-business Kutatóközpont vezetője, Corvinus Egyetem
Dr. Charaf Hassan egyetemi docens
BME
Szokolai Tibor igazgatóhelyettes
Fazekas Mihály Gimnázium
Bánhegyesi Zoltán igazgató
Leövey Klára Gimnázium
Bakos Ildikó művészeti igazgatóhelyettes
Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola

A kiállítás megtekinthető: 2011. március 25-ig.

További információ:
Kovács Ágnes Veronika (Magyar Telekom, 06-30-3709701)

Pályázati kiírás 2010


Sajtóközlemény
2011. március 18.

Helyszínekhez fűződő információk alapján letapogatható város és helymeghatározáson alapuló közösségi hírgyártás ötletei nyerték a T-Mobile Okostelefon pályázatát

Március 18-án, ünnepélyes díjátadóval és kiállítás megnyitóval zárul a T-Mobile egyetemi Okostelefon és középiskolai Okostelefon Junior pályázata. A benyújtott pályázatok szinte mindegyike a közösségi hálók építésének jelenlegi határait feszegeti, előszeretettel vonva össze a jól ismert online közösségi felületeket a GPS alkalmazásokkal, valamint iskolai, egyetemi tanulmányaik egyszerűsítésével.

Az idei pályázat fő célja olyan konkrét, megvalósítható ötletek és megoldások inspirálása volt, amelyek az okostelefonok által kínált interface-ek és platformok kreatív alkalmazásait célozzák meg, és amely fejlesztések újszerűen egyedien és érdekesen segítik elő a mindennapi élet, a hétköznapok dolgainak intézését.
A pályázaton az egyetemi kategóriában összesen 6 millió forint pénzjutalom valamint egyéves belföldi mobilinternet-használat volt a tét, míg a legjobb középiskolás pályamunkákat okos mobilokkal (Samsung Galaxy S, Nokia 5230 és T-Mobile Pulse Minivel Domino csomagban) jutalmazta a T-Mobile.
A meghirdetett témát változatos módon dolgozták fel a diákok, de jellemzően a közvetlen, iskolai, egyetemi környezetüket megcélzó, helymeghatározáson alapuló közösségi aktivitások kidolgozására fókuszáltak, illetve olyan virtuális közösségi terek megteremtésére, amelyben az okosmobilok egyszerűbbé, gyorsabbá teszik az egymás közötti információcserét és kapcsolattartást, legyen szó pl. ismerkedésről, órarend- vagy jegyzetcseréről, de akár egy KRESZ-vizsgáról.  A „ location-based social networking” még alig ismert fogalomnak számít, a diákok viszont már általánosan használják, és erre építik ötleteiket. Különösen az egyetemisták, de még a középiskolások esetében is új tendencia, hogy kitértek az ötlet piaci bevezetésének és bevételt teremtő lehetőségének javaslatára is.
„Az okostelefonokban rendkívül nagy fantáziát, lehetőségeket látunk, amit az értékesítési adataink is visszaigazolnak. 2010-ben megdupláztuk az okostelefonok értékesítési arányát az előző évhez képest; míg év elején csak minden 10. eladott készülék volt okostelefon, addig év végén már minden 3. eladott készülék esett ebbe a kategóriába. Az egyre sokoldalúbb mobilok és a szélessávú mobilinternet-hozzáférés révén elterjedőben van és főként a fiatalabbak körében szinte természetessé válik az online életmód”– mondta Király István, a T-Mobile márkáért felelős marketing vezérigazgató-helyettes.
A pályázatot három hazai egyetem és budapesti középiskola valamint a T-Mobile közösen hirdette meg a 2010/2011-es tanévben. A három éve indult együttműködés során a partnerek a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint a  középiskolák közül a Leövey Klára Gimnázium, a Fazekas Mihály Gimnázium és a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola 7-13. évfolyamos, nappali tagozatos tanulói számára írtak ki pályázatot, amelynek mostani témája a diákok körében vitathatatlanul népszerű okostelefon volt. Az pályázat keretében az egyéni pályázók mellett csapatok is indulhattak az értékes nyereményekért.
Az egyetemekről érkező pályázatokat a három egyetem által közösen kijelölt rangos szakmai zsűri bírálta el. A Corvinus Egyetemről Dr. Nemeslaki András, az E-business Kutatóközpont vezetője, a BME-n Dr. Charaf Hassan, egyetemi docens, a Magyar Képzőművészeti Egyetemről pedig prof. Kőnig Frigyes dr. habil, az egyetem rektora értékelte a pályázatokat. A T-Mobile-t Király István marketing vezérigazgató-helyettes képviselte a zsűriben. Az Okostelefon Junior pályázatait iskolákon belül zsűrizték, a csapatok munkáját pedig a középiskolák közösen bírálták el. A zsűrit a Fazekas részéről Szokolai Tibor igazgatóhelyettes, a Leöveyt Bánhegyesi Zoltán igazgató, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolát pedig Bakos Ildikó művészeti igazgatóhelyettes képviselte.
A díjakat a Magyar Képzőművészeti Egyetem kiállítótermében adták át. A győztes pályamunkák március 18 és március 25 között tekinthetők meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem Aulájában.

Nyertesek – Okostelefon egyetemi pályázat - egyéni kategória

Helyezés

Név

Pályamű címe

1.

Mihalovits Ervin

LOCCON

2.

Kátai Imre

Élet Vitel Napló

3.

Hegedűs Tamás Zoltán

KRESZ teszt okostelefonokra

Nyertesek - Okostelefon  egyetemi pályázat - csoportos kategória

Helyezett

Csapat név

Pályamű címe

1.

KárLenneVeszniHagyni

Origo közvetítő

 

Tagok:
Mádi Gábor (BME)
Gál István (BME)

2.

smARt-T

BudapestAR

 

Tagok:
Orbán Zsolt (BCE)
Iványi András (BME)
Szabó Balázs (BCE)

3.

Average boys

Scriptorium

 

Tagok:
Vállaji Gábor (BME)
Kőmíves Kristóf (MKE)
Kovács Attila (MKE)

Nyertesek – Okostelefon Junior – középiskolai egyéni pályázat:

Leövey Klára Gimnázium

 

Egyéni

Név

Pályamű címe

1.

Dacsef Simon

Útvesztő… Belépés az új világba

2.

Pallinger Melinda

Szülő és gyermeke

3.

Kecskés D. Ágnes

A táncoló okostelefon

 

 

 

Fazekas Mihály Gimnázium

 

Egyéni

Név

 

1.

Szente Ákos 11-es

ShopHelp

2.

Szabó Attila 9-es

Idegenvezetés

3.

Borsi Miklós 7-es

Csapatjáték

 

 

 

Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola

 

Egyéni

Név

 

1.

Marián Regina

Revolver

2.

Gidró Nándor

Zenélés határok nélkül

3

Kökényesi Nikolett

Szofi és a telefon

 

Nyertesek – Okostelefon junior  pályázat

csoportos kategória

 

Helyezett

Név

Pályamű címe

1. megosztott

Bencsik Ambrus, Németh Gergely és Papp Gergely (Fazekas)

Mesterséges iránytű

1. megosztott

Zsadányi Janka, Gidró Nándor és Mihályi Dániel(Kisképző)

Hermész

2.

Máté Áron, Szente Ákos és Varsányi Bence (Fazekas)

Kalandorok

3.

Iványi Blanka, Bajnok Anna, Tanos Viktória (Fazekas)

Tanulást Segítő Program (TSP)

MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség

MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség MobilNet III. kiállítás és díjátadó ünnepség

Kiállítás

Szabó Ádám osztály: KONZISZTENS GRIFFITHS-TÖRTÉNET

Megnyitó 2021. október 12., 18:00
Helyszín: Epreskert, Parthenón-fríz Terem
Megtekinthető: 2021. október 13-  22.

2021. október 07.