bezárás

Online hosszabbítás

Az online hosszabítás ide kattintva érhető el.

Figyelem! Interneten keresztül csak az általánosan kölcsönözhető könyvek hosszabbíthatóak meg, csak egy alkalommal – az egy napra kölcsönzött vagy drága könyvek, CD-k, DVD-k, videokazetták, stb.nem hosszabbíthatóak!

A felület használata:

  1. Az Olvasó vonalkódja mezőbe írja be olvasójegyének számát! A Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói számára ez a diákigazolványon található vonalkód feletti tízjegyű számsor.
  2. Írja be jelszavát a Jelszó mezőbe! A jelszó alapértelmezetten ez az Ön születési hónapja és napja – tehát ha ön május másodikán született, akkor a jelszó 0502
  3. Kattintson a Belépés gombra. A belépés hosszabb ideig is tarthat - akár 5 percnél is tovább!
  4. A Könyvtáraim fülön a Kölcsönzések felirattra kattintva megjelenik a kikölcsönzött könyvek listája.
  5. Jelölje ki a hosszabbítani kívánt dokumentumokat, majd kattintson a kijelöltek hosszabbítása vagy a mindent hosszabbít feliratra.

Az első belépés után mindenképpen változtassa meg a jelszavát az Adatok fülön a Jelszó megváltoztatása gombra kattintva. Elfelejtett jelszó helyett a könyvtárban kérhet újat.

Figyelem! Interneten keresztül csak az általánosan kölcsönözhető könyvek hosszabbíthatóak meg, csak egy alkalommal – az egy napra kölcsönzött vagy drága könyvek, CD-k, DVD-k, videokazetták, stb. nem hosszabbíthatóak!

Ugyancsak nem hosszabbítható a kölcsönzés, amennyiben az Ön olvasójegyére valamilyen tiltás van érvényben (pl. tartozása van, vagy az olvasójegy lejárt).

Ha a hosszabbítás sikertelen, arról a rendszer piros betűs üzenetben tájékoztatja. Pl.: „A hosszabbítás sikertelen: 323 - Többször nem hosszabbítható.

Fontos, hogy figyelje a megjelenő üzeneteket és mindig ellenőrizze, hogy sikeres volt-e a hosszabbítás (ellenőrizze a dokumentumok módosított lejárati határidejét). Sajnos nem tudunk reklamációt elfogadni: ha a hosszabbítás nem sikerül, akkor a lejárati időtől kezdve késedelmi díjat kell fizetnie!

Célszerű a hosszabbítás befejezése után a Kijelentkezés menüpont használatával kilépni a felületről, különösen abban az esetben, ha a szolgáltatást nyilvános számítógépről (pl. könyvtár, internet kávézó) vette igénybe.