bezárás

DATA IS BEAUTIFUL. RENDEZVÉNYSOROZAT, MKE DOKTORI ISKOLA

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolája a 2012/2013-as tanévben ismételten szimpozionból, workshopból, koncertből, kiállításokból és előadásokból álló nemzetközi rendezvénysorozatnak ad helyet. A doktori képzés során válaszható kutatási területek közül az adatvizualizáció, a tudomány, a képzőművészet és a design kapcsolata kerül bemutatásra.

Az adatvizualizáció olyan új műfaj, amely látványként tesz elérhetővé komplex információkat  és ily módon új jelentésrétegek, mintázatok, illetve összefüggések feltárását teszi lehetővé.
Az utóbbi évek adatrobbanása, amelynek következményeként eddig soha nem látott mennyiségben keletkeznek feldolgozatlan adatok, párhuzamosan olyan eszközök megjelenését is indukálta, amelyek kreatív módon nyúlnak az adathalmazokhoz, és feldolgozásukat megkönnyítik.
A Data is beautiful rendezvénysorozat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet ennek a rohamosan fejlődő területnek a jövőbeli lehetőségeire és széles alkotóközösség összehívásával alkalmat teremtsen az új ötletek, eredmények, elméleti felvetések és kortárs alkotói módszerek összevetésére és megosztására.
A workshop címe: Data is Beautiful. Data Visualization in the Arts, Science, and Design.  International symposium and exhibition. 
Időpont: 2012. október 2 - 5.
Helyszín: MKE Intermédia Tanszék, 1063 Budapest, Kmety u. 27.
A workshop weboldala: http://dataisbeautiful.c3.hu/

Esemény

Meghívó doktori védésre: Szemző Zsófia képzőművész

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Szemző Zsófia képzőművészdoktori védésére.
Dátum: 2020. március 9. hétfő11h

2020. március 09.

MKE DLA képzés 2019/2020 tavaszi szemeszter

Az előadások helyszíne:MKE Doktori Iskola, Feszty-ház

2020. február 18.