bezárás

Veszely Beáta – lélekzők

Magyar Képzőművészeti Egyetem meghívja Önt

Veszely Beáta – lélekzők

című kiállítására a Parthenón-fríz Terembe
Finisszázs: 2016. december 1. 17 órától

Közreműködik Arabell
Bevezeti: Beke László, művészettörténész

A kiállításon Veszely Beáta 'Szemléletváltozások a lovas portré megjelenésében a (poszt)kortárs művészetben' c. doktori értekezéséhez tartozó mestermunkája látható. A Parthenón-fríz terem architektúrájával és művészettörténeti vonatkozásával azért is alkalmas a mestermunka számára, mert eredetijén a művészettörténet egyik leghíresebb lóábrázolása szerepel. A kiállítóteremben a munka három részből áll. 
1. Zita, 1,5 perc, digitális videó. Vetítés egy ló lábairól, amint piaff és terre à terre jármódban (az ügetés és a vágta magasiskolája, harcban használatos magasiskola mesterfokon) látható úgy, hogy a ló "felső teste" és lovasa a néző számára megfejtésre váró titok marad (kentaur?)
2. Rajzsorozat: fekete tollrajzok, portré sorozat lovasíjászokról talált magazin és újságlapokon. A rajzokon a lovak és az emberek nevei is szerepelnek, mindez első sorban az elmúlt évek különféle művészeti magazinjainak lapjaira kerültek és így többek között, egyfajta kordokumentumként is értelmezhetők.
3. Hangfelvétel, 30 másodperc, ló és ember légzése, amik egybemosódnak.

A finisszázson az Epreskertben, a Parthenon-fríz terem előtt a szürke ló, Arabell érinthető közelségben, igazi valójában mossa el a határokat művészet és élet, lélek/lélegzés és elmúlás között.

Megtekinthető: : 2016. november 23-tól december 3-ig
hétköznap 10 -18 óráig, szombaton 10 -13 óráig

Helyszín: Epreskert, Parthenón-fríz Terem (1063 Budapest, Kmety György utca 26-28)

www.facebook.com

Kiállítás

Szabó Ádám osztály: KONZISZTENS GRIFFITHS-TÖRTÉNET

Megnyitó 2021. október 12., 18:00
Helyszín: Epreskert, Parthenón-fríz Terem
Megtekinthető: 2021. október 13-  22.

2021. október 07.