bezárás

A Hybridart Camp – Recycling Art művésztábor felhívása

FELHÍVÁS!

Hybridart Camp – Recycling Art
2017. augusztus 14-24.

 

Hybridart Camp
Az elmúlt évek hagyományait folytatva, idén is megszervezzük a Hybridart Camp – Recycling Art művésztáborunkat, melynek tematikája évről évre ugyanaz: a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének képzőművészeti eszközökkel való megjelenítése. A Hybridart Camp művészeti alkotótábor célja, hogy a már meglévő hazai, és nemzetközi intézményi kapcsolatokkal élve, egy nemzetközi kreatív alkotó közösséget hozzunk létre.

2016 – PET palack
A tavalyi év során az alkotótáborba érkező fiatal művészek a „Circle of Life” témára, a Pannonhalmi Bencés Főapátság Vis Vitalis ásványvizének több mint 4000 műanyag PET palackjából építettek egy 4 méter magas, dinoszauruszt formázó installációt, mely a hazai szereplést követően az installáció az Egyesült Arab Emirátusokban, Abu Dhabiban került kiállításra, először az Abu Dhabi Art Fair-en, majd pedig a Forma1 verseny Abu Dhabi szezonzáró futamán.

2017 – Alumínium
A táborban előállított köztéri installáció ebben az évben is újrahasznosított anyagokból, és tisztított hulladékból jön létre.

A programba meghívott diákok
Idén a hazai művészeti egyetemek diákjai mellé Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából és az Egyesült Arab Emirátusokból érkeznek hallgatók. Az 5 országból érkező diákcsapatok munkáját két magyar szobrászművész és egy művésztanár irányítja. Nemzetközi intézményi partnerek Academy Of Fine Arts And Design Bratislava / Academy Of Fine Arts In Warsaw Academy Of Fine Arts In Prague / Zayed University-Abu-Dhabi / New York University-Abu-Dhabi

Kiállítások és helyszínek
A hallgatók által elkészített köztéri installációt szeptemberben a budapesti Duna Korzón, novemberben az Egyesült Arab Emirátusokban, Abu Dhabiban az Abu Dhabi Art Fair-en, és a Dubai Design Week-en, illetve 2018 februárjában, Brüsszelben, a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben fogjuk bemutatni.

Helyszín
Pécsi Tudományegyetem, szobrász tanszék

Időpont
2017. augusztus 14-24.
Az utazás, a szállás, valamint az étkezés költségeit a Hybridart Management biztosítja.

Jelentkezés
A táborba való részvételhez a jelentkezést a info@hybridart.hu email címre várjuk.

Pályázat

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intelligens szakosodás projektje

EFOP-3.6.1-16-2016-00021
Művészeti kutatás és együttműködés – inter és crossdiszciplináris projektek, kutatási infrastruktúra-fejlesztés és kapacitás-növelés a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

2017. augusztus 16.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intelligens szakosodás pályázat

EFOP-3.6.1-16-2016-00021
Művészeti kutatás és együttműködés – inter és crossdiszciplináris projektek, kutatási infrastruktúra-fejlesztés és kapacitás-növelés a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

2017. augusztus 16.

HybridArt Space

A Galamb utcai HybridArt Space kiállítási-lehetőség pályázatot hirdet – ezentúl évente kétszer (a tavaszi és az őszi szezon során) bemutatkozási lehetőséget biztosít pályakezdő művészek és művész-csoportok számára.

2017. augusztus 10.

Pályázat az MKE rektori munkakörének betöltésére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet a Magyar Képzőművészeti Egyetem (1062 Budapest, Andrássy út 69-71.) rektor (magasabb vezető) munkakör betöltésére.

2017. július 31.

KIÁLLÍTÁSI FELHÍVÁS

A Kecskeméti Katona József Múzeum
IX. KORTÁRS KERESZTÉNY IKONOGRÁFIAI BIENNÁLÉ
A HÉT FŐBŰN – HIERONYMUS BOSCH NYOMÁBAN
címmel országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítást rendez 2018. március 10. – május 27. között a kecskeméti Cifrapalotában.

2017. július 24.

Kollégiumi pályázati felhívás első évfolyamos hallgatók részére

A Magyar Képzőművészeti Egyetem pályázatot hirdet első éves, alap- és mesterszakos, valamint doktorandusz hallgatóinak

KOLLÉGIUMI FELVÉTELÉRE A 2017/2018. TANÉVRE.

Az Egyetem a 34 db férőhelyet a Stróbl Alajos Kollégiumában (1087 Budapest, Stróbl Alajos u. 3/A.) biztosítja.

2017. július 24.

CEEPUS FREEMOVER EGYÉNI MOBILITÁSI PÁLYÁZATOK AZ ŐSZI FÉLÉVBEN

A Magyar Képzőművészeti Egyetem pályázatot hirdet a CEEPUS – Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram keretén belül elsősorban, de nem kizárólag Intermédia Tanszéki hallgatói mobilitásban való részvételre.
Célországok: Bulgária, Horvátország, Montenegró, Szlovákia
Intézményi leadás határideje: 2017. szeptember 1. (péntek), 14h

2017. július 21.

Nyári szállás jelentkezés hallgatóknak

Az idén is van lehetőség nyári szállás igénybe vételére az Egyetem Stróbl Alajos Kollégiumában.

2017. május 25.