bezárás

NYÍLT PÁLYÁZAT - kiállítások megvalósítására

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Kiállítási Bizottsága

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET

a 2018/19-es tanévre
a Barcsay Teremben és / vagy az Aulában rendezendő
kiállítások megvalósítására

Egyetemünk szándéka, hogy intézményünk kivételes adottságokkal rendelkező kiállítási tereinek programja egységes koncepció mentén szerveződjön, továbbá a kiállítások szervezésének lehetősége minden egyetemi polgár és művészeti szakember számára nyitva álljon.

Pályázni lehet a
Barcsay Terem (szükség esetén az Aulával együtt) tereiben megvalósuló, körülbelül másfél hónap időtartamú, nagyobb lélegzetű (csoportos, retrospektív, intézménytörténeti stb.) kiállítás tervével,

illetve

az Aulában megvalósuló, körülbelül 2-4 hét időtartamú, kisebb volumenű, elsősorban hallgatói tárlatok tervével.

(A két kiállítótér együttesen és külön-külön is megpályázható. Az egyes kiállítóterek méretei a pályázati kiírás mellékletben találhatóak.)

A 2018/2019-es tanévben, a beérkezett pályázatokból, a Barcsay Teremben 3, az Aulában 5 kiállítás megvalósítására nyílik lehetőség. Az Aula kiállítási programja függ a Barcsay Terem nyertes pályázatainak helyigényétől is.
A pályázatnál figyelembe kell venni, hogy a Magyar Képzőművészeti Egyetem kiállítási profilját az egyetem oktatási koncepciójához kapcsolódó kiállítások alkotják. Olyan kiállításokat várunk tehát elsősorban, amelyek kapcsolódnak

 • a hazai művészeti oktatás múltjához és kortárs művészeti jelenéhez, iskolánk történetéhez
 • az egyetem művészeti, könyvtári és levéltári gyűjteményéhez
 • az egyetem egykori és jelenlegi mestereinek, hallgatóinak munkásságához
 • az egyetemünkön működő tanszékek munkájához, illetve az itt oktatott művészeti ágak pedagógiájához
 • külföldi egyetemekkel, múzeumokkal, intézményekkel együttműködésben jönnek létre.

A pályázathoz benyújtandó:

 • a kiállítás részletes koncepciója (annak indoklásával, hogy a tárlat mennyiben kötődne az egyetemhez illetve annak kiállítási profiljához)
 • résztvevő és/vagy kiállítandó alkotók
 • kurátorok, közreműködők
 • a preferált megvalósítási időszak (2018/19-es tanév őszi vagy tavaszi szemeszter) és helyszín (Aula és/vagy Barcsay Terem) megjelölése
 • hozzátevőleges költségvetési terv (installációs/szakmai anyagköltség, eszközbérlés, műtárgybiztosítás, restaurálás, kommunikációs költségek, tiszteletdíjak/honoráriumok stb..)
 • kapcsolódó programok jellege (tárlatvezetés, múzeumpedagógia, konferencia, filmvetítés, társművészeti, interdiszciplináris programok)
 • kontaktszemély elérhetőségei (telefon, email)

Az éves kiállítási terv a pénzügyi fedezetet biztosító támogatások függvényében változhat.
A pályázatokat a Kiállítási Iroda részére az címre 2018. január 30-ig kell elküldeni, felmerülő kérdésekben is az iroda tud segíteni (Majsai Réka / 06 70 682 4590 / ).

A beérkezett anyagokat a Kiállítási Bizottság (Albert Ádám, Győri István, Kósa János, Lázár Eszter, Majsai Réka, Révész Emese, Szabó Ádám) bírálja el.

A kiírás letölthető (.pdf)

Pályázat

Akvarellfestő pályázat

A St. Petersburg White Nights akvarellfestékek gyártója és a Nemzetközi Akvarell Társaság online akvarellfestő pályázati felhívása.

2018. január 19.

PÁLYÁZAT ‒ Informatikai osztályvezetői beosztás ellátására

Az MKE a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Magyar Képzőművészeti Egyetem Informatikai osztályvezetői beosztás ellátására.

2018. január 12.

MMSZK felvételi

A Művészeti és Művészetelméleti Szakkollégium felvételt hírdet a 2017/18-as tanév második szemeszterére új munkacsoportok és egyéni jelentkezők számára.

2018. január 11.

Prágai Quadriennálé 2019-es "Országok és régiók" szekciójának pályázati felhívása

Nyílt pályázat színházi látványtervezők részére a 2019-es Prágai Quadriennálé (PQ) ORSZÁGOK ÉS RÉGIÓK NEMZETKÖZI kiállítás magyar részvételének megvalósítására

2018. január 05.

NYÍLT PÁLYÁZAT - kiállítások megvalósítására

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Kiállítási Bizottsága NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET a 2018/19-es tanévre a Barcsay Teremben és / vagy az Aulában rendezendő kiállítások megvalósítására

2017. december 11.

Ahogy én látom…

Rövidfilm- és forgatókönyv-pályázat
Nevezési határidő: 2018. február 10.

2017. december 04.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intelligens szakosodás projektje

EFOP-3.6.1-16-2016-00021
Művészeti kutatás és együttműködés – inter és crossdiszciplináris projektek, kutatási infrastruktúra-fejlesztés és kapacitás-növelés a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

2017. augusztus 16.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intelligens szakosodás pályázat

EFOP-3.6.1-16-2016-00021
Művészeti kutatás és együttműködés – inter és crossdiszciplináris projektek, kutatási infrastruktúra-fejlesztés és kapacitás-növelés a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

2017. augusztus 16.

KIÁLLÍTÁSI FELHÍVÁS

A Kecskeméti Katona József Múzeum
IX. KORTÁRS KERESZTÉNY IKONOGRÁFIAI BIENNÁLÉ
A HÉT FŐBŰN – HIERONYMUS BOSCH NYOMÁBAN
címmel országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítást rendez 2018. március 10. – május 27. között a kecskeméti Cifrapalotában.

2017. július 24.