bezárás

Project833 pop-up kiállítása

Project833 pop-up kiállítása

Megnyitó: július 17. 19h

Labor Bp
1053 Budapest, Képíró utca 6.

A kiállítás egy tárlatvezetéssel indul, melyet Szegedy-Maszák Zoltán és az alkotók tartanak.
Megtekinthető július 23 -ig - részletek hamarosan!

Tavaly ősszel került először megrendezésre a Project833 elnevezésű alkotótelep a Csongrádi Művésztelepen. A tábor idejére terveztük a művésztelep és a város életében újdonságnak számító egynapos intenzív fotóworkshopunkat, egy bemutatót a lyukkamera építésétől a laborálásig. Idén áprilisban már önálló táborként valósult meg a fototechnikán alapuló műhelymunka és nyitott workshop.
Ennek résztvevői voltak: Palaga Nikolett, Pipei Borbála, Sztanó Zsuzsanna, Fodor Dániel János, Kovács Gyula A., Jeneses Ádám, Novák Dániel, Pólya Zsombor.

A nyitott foglalkozásokra a Szegedről az egyetemről, középiskolákból valamint hódmezővásárhelyi és csongrádi művészeti iskolákból érkeztek érdeklődők. A workshop alatt Kovács Gyula A. (MKE Művészeti és Művészetelméleti Szakkollégium - Kísérleti fényképezés munkacsoport vezető) és Novák Dániel (fotóművész) vezetésével önállóan építették meg saját kameráikat és hívták elő képeiket a művésztelepen újonnan kialakított fotólaborban. A lyukkamera kiváló edukációs eszköz, amely egy együttműködésen alapuló tanulási folyamatban erős, a hagyományos képi megközelítésekről eltérő alapot rak le. Így mind a képolvasási képesség, mind a kép készítéséhez szükséges gondolatiság egy sokkal nyitottabb és kreatívabb attitűdöt képezhet le.
A workshop alatt a résztevők betekintést nyerhettek a camera obscura jelenség teljes folyamatába, továbbá a nap folyamán kipróbálhatták a cioanotípia eljárást is. Nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel találkoztunk a helyi lakosság és az érdeklődők részéről, sikerült egy helyi szintű mikrohatást elérnünk.

www.facebook.com

Kiállítás

Besztercebányai nemzetközi vasöntő művésztelep

Megnyitó 2021. szept. 14. 18:00
Helyszín: MKE, Parthenón-fríz terem
Megtekinthető: 2021. szept. 15- 27.

2021. szeptember 09.