bezárás

Ács Kinga-Noémi: Affectio

Ács Kinga-Noémi: Affectio

A kiállító művész és a kurátor tisztelettel meghívja Önt 

Ács Kinga-Noémi: Affectio 
című kiállításának megnyitójára.

Időpont: 2018. november 8. csütörtök, 19:00 óra
Helyszín: Telep Galéria (1075 Budapest, Madách Imre út 8.).
A kiállítás megtekinthető november 8. és 25. között.

Ács Kinga-Noémi munkáiban a jelen heterogén formáival felvéve a kapcsolatot reflektál a nőiség általános kérdéseire a legkevésbé sem generikus módon. Játékos formába öltve komoly társadalomkritikát illusztrálnak a különböző objektek, installációk, amelyek a tudatos anyagválasztással kis frusztrációt okozva színültig betöltik a galéria terét.

A jelen folyamatosan változó külső hatásaira reagálva, sztereotip női színeket is használva prezentálja a feminin lét két kimeríthetetlen kérdéskörét, a külvilággal való kapcsolatot és a nők önmagáról alkotott képét. Az akár akaratlagosan, akár tudattalanul felvett viselkedési sémák, melyeket társadalmunk, valamint az internet táplál belénk, okozzák a saját magunkba vetett bizalom és kapcsolat összeomlását. Ez vezet a folyamatos visszaigazolás kereséséhez.

A művek a világháló által közvetített impulzusokra reflektálnak. A cím is erre utal, az affectio az inger latin megfelelője. Ha a böngészőbe beírjuk a tipikus kérdéseket, kifejezéseket, mint például “szépség”, “tökéletes alak”, “honnan tudom, hogy szeret?” vagy “hogy viselkedjek, hogy kelljek neki?”, rengeteg választ kapunk, a legkülönfélébb forrásokból, melyek nem feltétlenül felelnek meg a valóságnak. Az internet megjelenése óta az információ áramlása határtalan, a tudás megosztásának feltételei nincsenek szabályozva. Olyan, mint a gyerekkori játék, amelyben egymás fülébe suttogva a szó minél tovább jutott, annál értelmetlenebb, amorfabb mását kaptuk meg.

Az adathalmaz gyors sodródásának köszönhetően a társadalmat manipuláló trendek is hétről hétre változnak, így a társadalom a web torz tükörképévé vált. Ezek a trendek változtatják meg a saját magunkkal és másokkal való kapcsolatunkat azáltal, hogy pillanatnyi ideálokat állítanak a szemünk elé, amelyeket követve érezhetjük magunkat a társadalom szerves, elfogadott részének. A művek között többször is előforduló tükörszerű anyag ezt a torzított létet érzékelteti. A megfelelési kényszer végül frusztrációt okozva alakítja ki a testképzavart, a női lét folyamatos megkérdőjelezését és az önszeretet hiányát.

a kiállítás kurátora: Grisztel Eliza

Hírek

hátrahátraelőre

Megnyitó: 2019.01.15. , 18:00
Helyszín: Fészek Galéria és Herman terem
Megtekinthető: 2019.01.15. - 02.15

2019. január 14.

KORTÁRS REFLEXIÓK KORTÁRS REFLEXIÓK

Megnyitó: 2018. december 13., 18:00
Helyszín: Hegyvidék Galéria
Megtehinthető: 2018. december 13. — 2019. január 22.

2018. december 07.

Kor/társ VI.

Megnyitó: 2018. december 6., 18.00
Helyszín: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér
Megtekinthető 2019. január 31-ig

2018. december 01.

PM SENT - Szita Barnabás

Megnyitó: 2018. december 12., 18:00
Helyszín: Karinthy Szalonban
Látogatható: 2019.01.25-ig

2018. november 27.