bezárás

Intermédia előkészítő 2020

Intermédia előkészítő

Az előkészítő során a jelentkezők bepillantást nyerhetnek a felvételi menetébe, a tanszék működésébe és különböző kreatív tervezési és alkotói feladatokon keresztül próbára tehetik magukat. A kurzus elméleti és gyakorlati órákból áll majd. Péntek délutánonként a XX. századi és kortárs képzőművészet tendenciáit tekintjük át számos művész munkásságának rövid bemutatásán keresztül. A szombati napokon felvételi típusú feladatokat veszünk sorra, melyeknél az elkészült munkákat közösen megvizsgáljuk, külső szempontrendszerek beemelésével. Nagy hangsúlyt fektetünk majd a résztvevők saját munkáinak prezentálására, a továbbfejlesztetési lehetőségek átbeszélésére, valamint segítséget nyújtunk a mappa összerakásában is. A kurzus a résztvevők gyakorlati és elméleti tudását fejlesztve kívánja közelebb vinni őket a sikeres felvételihez.

A képzés helyszíne:

Magyar Képzőművészeti Egyetem - Intermédia Tanszék 1063, Budapest, Kmety György utca 27.

Időpont:

Péntek 16:00-20:00 - elmélet
(március 6, március 13, március 20, április 10)

Szombat: 11:00-17:00 - gyakorlat
(március 7, március 14, március 21, április 11)

Részvételi díj:

50.000 Ft (8 alkalomra - 40 óra).
A kurzus csak megfelelő számú jelentkező esetén indul. Amennyiben az elegendő számú jelentkező összegyűlt, küldjük a számlaszámot, amire a tanfolyam díja befizethető.

Jelentkezési határidő:

2020. február 15. éjfél

Jelentkezés módja:

emailen:
tárgy: Im előkészítő 2020

(ha két napon belül nem küldünk visszajelzést, az alábbi telefonszámon érdeklődjön: 0620 517 55 72)

A kurzus keretében oktatott tárgyak:

  • XX századi művészettörténet
  • Kortárs művészeti tendenciák
  • Felvételi típusú tervezési feladatok
  • Portfólió konzultáció
  • Otthoni feladatok elemzése
  • Felvételi mappa összerakás

Anyag és eszközigény:

A szükséges felszerelés alkalmanként változik, ezért emailben és az órákon időben ismertetjük majd. (rajzlap, géppapír, ceruza, szén, vízfesték, tempera, újságpapír, színes kartonok, hurkapálcika, folyékony ragasztó, papírragasztó, olló, sniccer, rajztábla, színes ceruza, alkoholos filc, okostelefon (és letöltő kábel) stb.)

Állandó oktatók:

Pólya Zsombor - képzőművész
2009 óta foglalkozik művészettel, leginkább a reflexió és a konceptuális művészet érdekli. A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szak elvégzése után jelenleg másodjára nyerte meg a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjat. Az elmúlt 10 év során számos hazai kiállítás résztvevője.
https://www.zsomborpolya.com
https://www.facebook.com/zsomborpolya/
https://www.instagram.com/zsombor_polya/

Szécsényi-Nagy Loránd - képzőművész
Munkáiban jellemzően technikai médiumokat használ, különböző fény leképezések mellett multimédia installációkat készít. A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakának elvégzése után Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjas. Jelenleg az MKE Doktori Iskola hallgatója.
https://www.lorandszecsenyi-nagy.com/
https://vimeo.com/sznl
https://www.instagram.com/sz_n_l/

További információ:

Pólya Zsombor