bezárás

Monostori művésztelep

A Magyar Képzőművészeti Egyetem meghívja Önt

MONOSTORI MŰVÉSZTELEP

című kiállítására
2019. október 15-én 18 órára
a Parthenón-fríz Terembe.

köszöntő: Molnár Zsolt, Szigetmonostor polgármestere
megnyitja: Fazakas Réka, művészettörténész

Megtekinthető: 2019. október 26-ig,
hétköznap 10-18 óráig, szombaton 10-13 óráig

kiállító művészek: Batykó Róbert, Bánki Ákos, Csurgai Ferenc, David Umemoto, Fekete Lilla, Hack Ferenc, Kuti László, Mátrai Erik, Nagy Zsófia Magdolna, Oláh Orsolya, Szalay Péter, Szilágyi Csilla, Tollas Erik, Varga Tibor, Várbíró Kinga Evelin, Veres Balázs

Sajtószöveg:
A Monostori Művésztelep idén már negyedik alkalommal került megrendezésre július 15-29. között. Legfőbb célja, hogy lehetőséget teremtsen szobrászoknak, festőknek, képzőművészeknek a betonnal, mint szobrászati anyaggal való kísérletezésre. A közös alkotás élményén túl a kéthetes esemény másik fontos célkitűzése, a művésztelepnek otthont adó, a kultúrára fogékony, befogadó közösséggel bíró Szigetmonostor művészeti életének felpezsdítése.
A Monostori Művésztelepet Veres Balázs szobrászművész és Kovács Attila Szigetmonostor Faluház vezetője hívták életre 2016 nyarán. A beton szobrászati felhasználásán alapuló alkotói fórum hazánkban egyedülálló kezdeményezésnek mondható. A különböző építőipari cégek támogatása mellett a művésztelep kezdetektől fogva Szigetmonostor Község Önkormányzata, helyi és környékbeli civil szervezetek, vendéglátósok, vállalkozók, valamint magánszemélyek felajánlásaival és segítségével valósulhat meg. A befogadó szellemű közösség tagjai ugyanis különösen fontosnak tartják a fiatal tehetségek felkarolását és az olyan nem mindennapi művészeti ágak támogatását, mint a betonszobrászat. Már az első művésztalálkozó sikere is azt bizonyította, hogy mind a helyi faluközösségnek, mind az ország különböző pontjairól érkező művészeknek szüksége és igénye van erre a közösségépítő és értékteremtő eseményre.
A kiállításra az elmúlt négy művésztelep emblematikus darabjaiból válogattunk.
Veres Balázs

Helyszín: Epreskert, Parthenón-fríz Terem (1063 Budapest, Kmety György utca 26-28.)

www.facebook.com

Kiállítás

SZOBRÁSZ MESTEREK AZ EPRESKERTBEN I.

Megnyitó 2021. okt. 26., 18:00
Helyszín: Epreskert, Parthenón-fríz Terem
Megtekinthető: 2021. okt. 27-  nov. 05.

2021. október 22.

Az Év Grafikája Díjának átadása

Időpont: 2021. október 21., 10:30
Helyszín: MKE, Kondor Béla Galéria
Megtekinthető: 2021. november 14-ig

2021. október 19.