bezárás

Csendes pihenő

A képzőművész nem a magány csendjében maradt, nem is a pihenője volt csendes, hanem a folyamat, amely során új utak nyíltak meg előtte. A múlt fonalán elindulva belső vidékekre talál, önmagára, befelé figyelve. Nem a nosztalgia foglalkoztatja, hanem a belső megélés, az individuum és a környezet viszonya. Az utazó az álmodóhoz hasonlóan sűrít, összevon különböző időkben megtörtént eseményeket, képzeteket. Az álom szerkezetéhez hasonlóan visszanyúl az emlékekhez, egymásra vetít képeket az áttetszőség illúziójával, hogy ebből hozzon létre egy új valóságot, amelynek színe a vásznon az idő elteltével sem halványul el.
A pihenő állapot nem csak a karantén miatt fennálló helyzetre, de a múlttal való viszonyra is utal, amely mindig ott nyugszik a jelen pillanatban. A kényszerű bezártságra és a jelen állandó bizonytalanságára a választ a jövőbe való elvágyódás, vagy a múlthoz való visszatérés jelentette.
A kiállító művészek számára tér és az idő nem más, mint konstrukció, amelyet szabadon alakíthat az intuíció.

Kiállító művészek:

Bredár Bora | Csapó Dóra Gabriella | Kautzky Sára | Szalka Sára Villő

Kurátor: Martincsák Kata

Online megnyitó: 2020.október 1. 18:00
Megnyitja: Mélyi József, művészettörténész

Megtekinthető: 2020. október 1-14. minden hétköznap 10.00-18.00, között járványügyi szabályok betartásával.
Helyszín: Magyar Képzőművészeti Egyetem, Aula
1062 Budapest, Andrássy út 69-71


Teljes képernyő


Afternoon nap

The contemporary artist stayed home, not in lonely silence, it wasn't the nap that was entirely silent, but the process that lead her to new paths, new doors of expression. She followed the thread of the past and found inner landscapes focusing inside herself. This is not nostalgia, this is inner work, travelling, experiencing. She's interested in the connection of the self and its surroundings. The traveller like a person dreaming compresses memories together, pictures of what happened at different times. Pictures are projected onto each other with the illusion of being translucent creating a new reality. Colours of this reality unlike memories don't fade but become more powerful on the canvas.
The past is somehow in every present moment, it always rests there . We got some time to see with fresh eyes, to rest during the lockdown and sheltered ourselves from the business of the world. We were forced to stay home and live in times of constant uncertainty. So our way was to wander into the future or the past, playing around with imagination. The exhibited artworks are experiments. For our artists time and space seems like a construct (of the mind) that they can manipulate with intuition.

Exhibiting Artists:
Bora Bredár | Dóra Gabriella Csapó | Sára Kautzky | Sára Villő Szalka

Curator: Kata Martincsák

Online opening speech by: József Mélyi, art historian
Online Opening: 01. 10. 2020. 6 p.m.
Exhibition is open: 01 - 14. October, 2020, on weekdays between 10 a. m to 6 p. m.
Hungarian University of Fine Arts, Aula
1062 Budapest, Andrássy út 69-71

/www.facebook.com/

Kiállítás

SZOBRÁSZ MESTEREK AZ EPRESKERTBEN I.

Megnyitó 2021. okt. 26., 18:00
Helyszín: Epreskert, Parthenón-fríz Terem
Megtekinthető: 2021. okt. 27-  nov. 05.

2021. október 22.

Az Év Grafikája Díjának átadása

Időpont: 2021. október 21., 10:30
Helyszín: MKE, Kondor Béla Galéria
Megtekinthető: 2021. november 14-ig

2021. október 19.