bezárás

FINISSZÁZS: Modellállítás: az emberi test képi konstrukciói

2021.12.03. 17.00

“Miután a természetnek nem hivatása, hogy számunkra kész képeket állítson elő, így a természet által nyújtottak puszta másolása nem adhat műterméket” – Székely Bertalan

A 2021. november 6. – 2021. december 4. között megrendezésre kerülő Modellállítás: az emberi test képi konstrukciói című kiállítás a művészképzésben jelen lévő testábrázolás 150 éves történetével foglalkozik.

A tárlat az alakrajztanításból kiindulóan az emberi test ábrázolását különböző, a testtel kapcsolatos társadalmi diskurzusok kontextusában, esettanulmányokon, fogalmakon keresztül járja körül. A bemutatásra kerülő eredeti műtárgyak és archív dokumentumok szemléletesen érzékeltetik a tantárgy nemzetközi beágyazottságát, bizonyos oktatási elvek intézményen belüli kontinuitását, ugyanakkor azt is, hogy különböző korszakokban egyes oktatók működése révén hogyan kapott egyéni, sajátos színezetet az emberi test felépítésének tanítása. A kiállításon olyan meghatározó művészek munkái kerülnek bemutatásra, mint Székely Bertalan, Bortnyik Sándor vagy Kondor Béla.

A kiállítást záróeseményen tárlatvezetést tart: ALBERT Ádám képzőművész, a Művészeti Anatómia, Rajz és Geometria Tanszék vezetője, a kiállítás kurátora és a kiállításon résztvevő magyar képzőművészek: GYŐRFFY László, KRISTÓF Krisztián.

Regisztrálni a programra az e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Finisszázs – december 3. 

A tárlatvezetés alatt és az Egyetem épületében az egészségügyi maszk viselése kötelező, a program védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.

A kiállítás az MKE150 programsorozat része. A kiállítás 2021. december 4-ig látogatható, hétköznap 14 és 19 óra között, szombaton pedig 10 és 18 óra között.

További információ: http://www.mke.hu/modellallitas/