Bevezető
 

 

BEVEZETŐ

 

A Művészet digitalizálását 2002 őszén kezdtük meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem könyvtárában. 2003 tavaszán tettük közzé a 1902 és 1915 között megjelent számok teljes szöveges, kereshető digitalizált változatát.

A munka folyamatosan zajlik: jelenleg azon dolgozunk, hogy a folyóirat számait a képernyőn eredeti formában is lapozni lehessen. Hamarosan felkerül a három utolsó évfolyam anyaga, és elkészülünk a teljes korrektúrával is.

 

Segítség a digitalizált változat használatához

A legtöbb fontos funkció az általános tartalomjegyzék lapjáról és az egyes oldalak menüsorából érhető el.

Az általános tartalomjegyzék bármikor elérhető az oldalak bal felső sarkában található Művészet-logóra kattintva. Az évfolyamok, illetve az egyes számok tartalomjegyzékének közvetlen elérésén túl itt találhatóak a téma szerinti, szerzői és cím szerinti tartalomjegyzékek, valamint a művésznevek (csak a nagyobb terjedelmű írásokat feldolgozó) mutatója. Valamennyi összefoglaló tartalomjegyzék az eredeti (nyomtatott) változat tartalomjegyzékeinek egybeszerkesztésén alapul, nem önálló feldolgozó munkán.

A keresés az összes szövegen belül, bármely szóra keres. Jelenleg csak egy kereső-kifejezés adható meg.

Az egyes oldalak fejlécében találhatóak a főbb információs és navigációs elemek. Megtudhatjuk, hogy az adott írás melyik évfolyam melyik számában jelent meg, és egyben át is ugorhatunk a megfelelő tartalomjegyzékekre. Az oldalszámokat követő Facsimile feliratra kattintva az adott szám kicsinyített oldalképeit tekinthetjük meg. Az egyes oldalképekre kattintva eredeti méretben is megtekinthetőek az oldalak.


 
Közreadja a Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtára, 2002-2003