DATA IS BEAUTIFUL. RENDEZVÉNYSOROZAT, MKE DOKTORI ISKOLA

DATA IS BEAUTIFUL. RENDEZVÉNYSOROZAT, MKE DOKTORI ISKOLA

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolája a 2012/2013-as tanévben ismételten szimpozionból, workshopból, koncertből, kiállításokból és előadásokból álló nemzetközi rendezvénysorozatnak ad helyet. A doktori képzés során válaszható kutatási területek közül az adatvizualizáció, a tudomány, a képzőművészet és a design kapcsolata kerül bemutatásra.

Az adatvizualizáció olyan új műfaj, amely látványként tesz elérhetővé komplex információkat és ily módon új jelentésrétegek, mintázatok, illetve összefüggések feltárását teszi lehetővé.
Az utóbbi évek adatrobbanása, amelynek következményeként eddig soha nem látott mennyiségben keletkeznek feldolgozatlan adatok, párhuzamosan olyan eszközök megjelenését is indukálta, amelyek kreatív módon nyúlnak az adathalmazokhoz, és feldolgozásukat megkönnyítik.
A Data is beautiful rendezvénysorozat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet ennek a rohamosan fejlődő területnek a jövőbeli lehetőségeire és széles alkotóközösség összehívásával alkalmat teremtsen az új ötletek, eredmények, elméleti felvetések és kortárs alkotói módszerek összevetésére és megosztására.
A workshop címe: Data is Beautiful. Data Visualization in the Arts, Science, and Design. International symposium and exhibition.
Időpont: 2012. október 2 - 5.
Helyszín: MKE Intermédia Tanszék, 1063 Budapest, Kmety u. 27.
A workshop weboldala: dataisbeautiful.c3.hu/