bezárás

Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény

Üdvözöljük a Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény honlapján!

KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELE

Az egyetem 2020. szeptember 1-től hatályos képzési rendjéhez igazodva a könyvtár nyitva tartása 2020. szeptember 1-től az alábbiak szerint változik:
 
Az MKE Könyvtár Levéltár és Művészeti Gyűjtemény az olvasótermi és a személyes kölcsönzési szolgáltatásokat az egyetem hallgatói és munkavállalói részére új, átmeneti nyitvatartási időben korlátozásmentesen biztosítja. 
 
Az új nyitva tartási rend: hétfőn és szerdán 8:00-tól 16:00-ig, kedden és csütörtökön 11:30-tól 17:00-ig, pénteken 9:00-tól 15:30-ig. 
 
A személyes jelenlétet igénylő könyvtári és levéltári szolgáltatásokat az egyetem hallgatói és munkavállalói a közösségi terekre vonatkozó szabályok (a száj és orr eltakarása, távolságtartás betartása) mellett vehetik igénybe. 
 
A személyes jelenlét és ezen keresztül a fertőzési kockázat csökkentése érdekében a könyvtár az egyetem hallgatóin és munkavállalóin kívül mások számára számára olvasótermi és személyes kölcsönzési szolgáltatást nem nyújt. A már beiratkozott, érvényes olvasójeggyel rendelkező nem egyetemi polgárok részére korlátozott, online igénybejelentésen alapuló kölcsönzési lehetőséget biztosítunk. A nem egyetemi polgárok köréből új beiratkozást nem fogadunk be.
 
A művészeti gyűjtemény kutatókat csak előzetes időpont egyeztetés alapján fogad.
 
 
LEVÉLTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELE
 
Az egyetemi levéltár szolgáltatásai a járványügyi készültségre való tekintettel, és az egyetemen érvényben lévő rendelkezésekhez igazodva szeptember 1-től az alábbiak szerint vehetők igénybe:
 
A levéltárba az egyetem oktatói, munkatársai az egyetem járványügyi intézkedéseit betartva korlátozás nélkül léphetnek be.
 
Külsős kutatókat csak előzetes bejelentkezés és időpontegyeztetés után fogad a levéltár. Kutatási igényüket a leveltar@mke.hu e-mail címre küldve jelezhetik.
 
 
 
INFORMATION

From 1st of September aligning with the university’s educational decree, the library’s opening hours will change as follows:

The HUFA Library, Archives and Art Collection will provide reading room access and in-person loan services for the university’s students and employees without restrictions during the new, temporary opening hours.

The temporary opening hours are: Monday and Wednesday 8.00AM – 4PM, Tuesday and Thursday 11.30AM – 5PM, Friday 9AM – 3.30PM

In-person services may only be used by following the rules concerning public university spaces (wearing face coverings, social distancing).

To minimize the risk of infection, the library does not permit external readers to use its services in person. We do not accept new registrations by external readers at the moment. However, already registered external readers may use the loan services by submitting their requests online.

The Archives and the Art Collection accept researchers only by previous request and appointment.

 

 

 

NYITVA TARTÁS

hétfő 08:00 - 16:00
kedd 11:30 - 17:00
szerda 
08:00 - 16:00
csütörtök 11:30 - 17:00
péntek 09:00 - 15:30

ELÉRHETŐSÉGEINK

cím: Budapest, 1062 Andrássy út 69-71.

telefon: (36) (1) 666-2518
e-mailkonyvtar@mke.hu
 https://www.facebook.com/mkekonyvtar/

főigazgató: Antal Istvánné Edina
telefon(36) (1) 666-2524
e-mailantalne.edina@mke.hu

KERESÉS

Keresés a Könyvtár és a Művészeti Gyűjtemény új, összevont katalógusában:

 

 

ON-LINE HOSSZABBÍTÁS
Segítség az on-line hosszabbításhoz

RÉGI KÖNYVTÁRI KATALÓGUS

MŰTÁRGYGYŰJTEMÉNY RÉGI KATALÓGUSA

A könyvtárba minden 18. életévét betöltött személy beiratkozhat, de kölcsönözni csak az Egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói, valamint a MOME hallgatói  és más felsőoktatási intézmények művészettörténet szakos hallgatói tudnak. A részletes szabályok megtalálhatóak a Dokumentumok, szabályzatok menüpont alatt.