bezárás

Online hosszabbítás

Az online hosszabítás ide kattintva érhető el.

Figyelem! Interneten keresztül csak az általánosan kölcsönözhető könyvek hosszabbíthatóak meg, csak egy alkalommal. Nem hosszabbíthatóak az egy napra kölcsönzött vagy drága könyvek, CD-k, DVD-k, videokazetták, stb.!

A felület használata:

  1. Az első, Olvasó vonalkódja nevű mezőbe írja be olvasójegyének számát! A Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói számára ez a diákigazolványon található vonalkód feletti tízjegyű, 12-vel kezdődő számsor.
  2. Írja be jelszavát a Jelszó mezőbe! A jelszó alapértelmezetten ez az Ön születési hónapja és napja – tehát ha Ön május másodikán született, akkor a jelszó 0502
  3. Kattintson a Belépés gombra. 
  4. A Könyvtáraim fülön a Kölcsönzések felirattra kattintva megjelenik a kikölcsönzött könyvek listája.
  5. Jelölje ki a hosszabbítani kívánt dokumentumokat, majd kattintson a kijelöltek hosszabbítása vagy a mindent hosszabbít feliratra.

Az első belépés után mindenképpen változtassa meg a jelszavát az Adatok fülön a Jelszó megváltoztatása gombra kattintva. Elfelejtett jelszó helyett a könyvtárban kérhet újat.

Figyelem! Interneten keresztül csak az általánosan kölcsönözhető könyvek hosszabbíthatóak meg, csak egy alkalommal. Nem hosszabbíthatóak az egy napra kölcsönzött vagy drága könyvek, CD-k, DVD-k, videokazetták, stb.!

Ugyancsak nem hosszabbítható a kölcsönzés, amennyiben az Ön olvasójegyére valamilyen tiltás van érvényben (pl. tartozása van, vagy az olvasójegy lejárt).

Ha a hosszabbítás sikertelen, arról a rendszer piros betűs üzenetben tájékoztatja. Pl.: „A hosszabbítás sikertelen: 323 - Többször nem hosszabbítható.

Fontos, hogy figyelje a megjelenő üzeneteket és mindig ellenőrizze, hogy sikeres volt-e a hosszabbítás (ellenőrizze a dokumentumok módosított lejárati határidejét). Sajnos nem tudunk reklamációt elfogadni: ha a hosszabbítás nem sikerül, akkor a lejárati időtől kezdve késedelmi díjat kell fizetnie!

Célszerű a hosszabbítás befejezése után a Kijelentkezés menüpont használatával kilépni a felületről, különösen abban az esetben, ha a szolgáltatást nyilvános számítógépről (pl. könyvtár, internet kávézó) vette igénybe.