Fundamenta-AMADEUS

Alkotói Ösztöndíj Pályázat Budapest
2021


A Fundamenta-Lakáskassza Zrt., az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) közös szervezésében idén is meghirdetésre kerül
az
ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT
és a
"Kisalkotói Ösztöndíj Pályázat"

A szponzorok hozzájárulásának köszönhetően, az Alapítvány kuratóriuma a 2021/2022-es tanévre két ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ–at hirdet meg. Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ összege 100.000,- Forint/hó egy tanéven keresztül.

Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ pályázati feltételei:


  • kizárólag II.-III.-IV. éves szobrász vagy festő MKE hallgató pályázhat. (aki művész szakon IV. évet befejezte és halasztott, az V. évesnek számít)
  • a pályázó elektronikusan elküldi pályázatát, valamint feltölti a pályamunkájáról készült fotót és kísérőlevelet az exhibitions@mke.hu email címre;
  • a pályázó vállalja, hogy a pályázatra benyújtott műalkotásával automatikusan részt vesz a Kisalkotói Ösztöndíj Pályázaton, akkor is, ha nem ő nyeri az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at, továbbá azt, hogy
  • pályázati kiállításra benyújtott műalkotása ingyenesen az Alapítvány tulajdonába kerül, amennyiben elnyeri az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at.

Pályamű kritériumai:

  • a pályázatra benyújtott műalkotás nem lehet sorozat ill. installációs jellegű;
  • a maximális mérethatár 150x150 cm és egy ember számára könnyen mozgatható szobor;

A pályaműről készült 1 darab fotót (szobrok esetében maximum 2 fotó) JPEG formátumban (300 dpi, max 2000x3000 pixel) és portfoliót (PDF formátum, maximum 6 MB) 2021. március 26. 14 óráig kell megküldeni az exhibitions@mke.hu címre. A pályamű adatait a kísérőlevélben kell megküldeni (alkotó neve; mű címe, keletkezés éve, technika, méret cm). A tárgy mezőben mindenképpen szerepeltetni kell: Fundamenta_AMADEUS_2021_2022_”pályázó neve”.

A zsűrizés időpontja: 2021. március 31. 10 óra

A "Kisalkotói Ösztöndíj Pályázat":


A Fundamenta és az Alapítvány gyűjteménye bővítése céljából idén is 5 db festményt választ ki a pályázati kiállításra beadott pályamunkákból.
A művek alkotói 300.000,- forint/műtárgy egyszeri ösztöndíjban részesülnek.
A "Kisalkotói ösztöndíj pályázat"-ra V. éves hallgatók is pályázhatnak.
A pályazatra az V. éves hallgatóknak egy műalkotást kell a fentiekben megadott helyre elektronikusan elküldeni. A pályázatra beadott műalkotásnak meg kell felelnie egyebekben a fenti általános feltételeknek is (műalkotás típusa, méret határ, feliratozás, stb).
A pályamunkák későbbi cseréje, illetve a főszponzorral való későbbi alkudozás semmilyen formában nem megengedett!

A pályázat eredményhirdetése:


A Fundamenta-Lakáskassza által támogatott két Alkotói Ösztöndíj és a 5 db Kisalkotói Ösztöndíj tekintetében a pályázat eredményhirdetésére később megadott időpontban online formában kerül sor.

Ennek keretén belül kerül sor a Fundamenta - Amadeus Plakátpályázat 2020 pályázat nyertesének díjátadására is.

 Támogatói logok
Támogatói logo

www.mke.hu -//- www.amadeusalapitvany.hu